29-а Міжнародна медична виставка PUBLIC HEALTH 2020

поддержка.PNG

поддержка1.PNG

Шановні колеги!
994_oooo-plus-(1).pngСьогодні мені особливо приємно відзначити, що в цьому році виповнюється двадцять років, як Асоціація радіологів України плідно співпрацює з організаторами найбільшої медичної виставки в Україні – Public Health, щороку оформлює на виставці свій стенд і бере участь у підготовці та проведенні її наукової частини.
Асоціація спрямовує свою діяльність на підвищення професійного рівня радіологів і захист їхніх інтересів. Основним завданням АРУ ми вважаємо підвищення рівня освіти лікарів та наближення української радіології до європейської, щоб в нашій країні з’явились фахівці з радіологічної візуалізації, які однаково добре володітимуть всіма методами променевої діагностики, як це має місце в Європі.
Важливою задачею, над рішенням якої працює наша Асоціація, є впровадження в клінічну практику новітніх методів радіологічної візуалізації та об'єднання зусиль вітчизняних підприємств у напрямку впровадження цифрових технологій у рентгенодіагностиці. На сьогодні в країні працює вже близько двох тисяч цифрових рентгенівських систем, більше половина з яких вітчизняного виробництва. Це стало можливим і завдяки тому, що вже двадцять років при нашій Асоціації працює Центр рентгенівських технологій, який об’єднує науковців, інженерів, лікарів, технологів з метою прискорення впровадження новітніх методів радіологічної візуалізації в клінічну практику.
В теперішній час ми вже працюємо над впровадженням в клінічну практику нових технологій радіологічної візуалізації – рентгенівського томосинтезу й ультразвукової еластографії. Обладнання, на якому реалізуються ці новітні методики візуалізації, також виготовляється в Україні.
Для лікарів загальної практики та всіх лікарів-клініцистів, які направляють пацієнтів на радіологічні дослідження, Асоціацією розроблено Національне керівництво, в якому наводяться, рекомендовані для кожної клінічної ситуації, методи радіологічної візуалізації, що дозволяє, як найменше, скоротити кількість необґрунтованих радіологічних досліджень і прискорити встановлення діагнозу пацієнту.
Завдяки Міжнародній медичній виставці PublicHealth, яка є найбільшим виставковим форумом в нашій країні, де демонструється новітнє медичне та, зокрема, радіологічне обладнання, координації й об’єднанню зусиль спеціалістів різних напрямів, все більше сучасної апаратури для променевої діагностики та променевої терапії починає працювати в медичних закладах країни.
Запрошую взяти участь у науковій частині виставки PublicHealth сімейних лікарів, лікарів загальної практики, рентгенологів, лікарів ультразвукової діагностики, радіологів, медичних фізиків і лікарів інших спеціальностей. На семінарі АРУ буде, зокрема, представлений новий проект Центру рентгенівських технологій «Допоможемо собі самі», реалізація якого дозволяє скоротити час отримання клініцистами результатів променевої діагностики та суттєво підвищити якість радіологічних висновків за рахунок використання новітніх технологій радіологічної візуалізації й Інтернету.

Бажаю всім творчої роботи та нових досягнень!

Тетяна Ялинська
Президент Асоціації радіологів України

52_oooo-plus.pngШановні колеги, учасники та гості!
Вітаю Вас з  відкриттям VI Виставки та Конференції Медичного Туризму MTEC.Київ.2019!
За останні роки в Україні медичний та оздоровчий туризм став об’єктом  пильної  уваги вітчизняних та міжнародних організацій, адже цей напрямок медицини набуває широкої популярності  та стрімко розвивається.  З’являються нові організації та об’єднання у цій сфері -     медичні центри, компанії медичного менеджменту,  туристичні оператори, вузькоспеціалізовані медичні  установи та державні підрозділи, орієнтовані на розвиток в’їзного медичного туризму.
Україна – надзвичайно перспективна країна для розвитку медичного туризму в усіх відношеннях! По-перше, це напрацьований багаторічний досвід та вагома наукова база, висококваліфіковані лікарі, світова якість послуг в багатьох спеціалізаціях та багата рекреаційна база. А географічна близькість до Європейського Союзу, розвинена інфраструктура та доступна вартість послуг щороку суттєво збільшують потоки в’їзних медичних туристів в Україну.
Сподіваюсь,  що МТЕС.Київ 2019 стане джерелом  знань для всіх учасників виставки та  VI Міжнародного Конгресу Медичного Туризму, посприяє обміну інформацією та досвідом, допоможе учасникам українського ринку медичного туризму налагодити бізнес зв’язки з іноземними колегами, що в подальшому посприяє довгостроковій співпраці та популяризації бренду «лікування в Україні» на міжнародній арені.
Бажаю всім учасникам  плідної роботи, конструктивного діалогу та ефективної взаємодії!
З повагою,
Віолетта Янишевська,